justin bieber

hej allesammans. har inte hunnit uppdatera bloggen idag, haft en del att göra. skolan har varit lång och uttjatad, vi har som vanligt fått sprungit på brandlarm idag igen. "inte konstigt att folk har IG i betyg i vår skola, vi gör ju inget annat än att springa på brandalarm hela dagarna".... efter skolan åkte jag och nathalie en snabbis till forum för att införskaffa en ny bh och ett par efterlängtade jeans (alltid skönt med någonting nytt i garderoben) visst?
efter mötte vi snabbt upp justin bieber, men han har somnat i min soffa och vill inte väcka honom... lögn? nej absolut inte. bild bevis:



lovar att hälsa från alla er läsare!


summering av året hittills

4 januari åkte vi till kenya och jobbade som volontärer



varit på safari och sett the big five - vilken upplevelse



många utekvällar med alla fantastiska vänner till mig




firat min och lisas 19 års dag på brandstationen - bästa kvällen



vaknat upp med världens baksmälla och åkt till big brother

gått på bio och sett älskade justin bieber i 3D


och nu på lördag väntar vindhem


bättre kommer det bli


tonfisk och sallad

då var man hemma igen efter en vår som blev kvällspromenad med mamma. tog en runda upp till kärrtorp där vi solade tjugo minuter och sen tog vi oss tillbaka igen. snabbt in på hemköp för att handla en sen middag och nu sitter vi här i vardagsrummmet frussna och kollar på tv. mamma dricker te och käkar knäckemacka och jag äter en enkel middag - tonfisk, sallad och ett glasvatten. det går bra nu!

dagen har varit jätte skön och superbra! sammanfattning: hunnit umgås med mina nära och kära både på lunchen och efter skolan i solen, ätit glass, tränat, powerwalkat, solat och ätit en bra middag. imorgon är det skola och nu är det dusch........ right back!


man vill kunna ligga i gräset nu och skratta med sina bästa vänner!


glass i stora lass

vilket jävla väder, shorts, boots, linne och kavaj - gillart! sitter för tillfället med några av brudarna i forum och äter glass i stora lass sen blir det hem och promenera med mamma. det har varit en bra dag idag. hur har eran dag varit?


inte det lättaste

har suttit i över en timma nu och försökt hitta en studentklänning som får mig att smälta till ett bra pris, och inte en enda har jag fasnat för (jo men den har inte funnits i vitt) tröttsamt. 
har en bild i huvudet om hur jag vill att den ska se ut och hur skyhöga klackar i antingen beige, ljus militärgrön eller svart ska passa till. men utan klänning inga skor. ska fortsätta leta och återkommer snart - kände bara för att skriva av mig.

ball outfit till våren


idag är ingen vanlig dag


idag är det min dag - vilken känsla


tisdag och sovmorgon

då var det dags att röra sig emot skolan då. rättskunskap och engelska men också en efterlängtad tikka! (lunch restaurang vid skolan) mums filibabba. efter skolan blir det raka vägen till nacka forum och kolla en liten stund och på kvällen möta upp emelie för ett hårt träningspass. vi har nu bestämt oss för minst tre dagar i veckan och då är det en löprunda, ett gympass och ett pass. dags att lägga på ett krut nu när man har missat tre veckors träning, latmask.

nu blir det att kasta i sig fullkornsmackan och borsta tänderna. inte bli sen! inte har jag glömt det inte - älskade albin apple blir nitton idag, grattis grattis grattis.

en efterlängtad vårklädsel


målarfärg över hela händerna

nu är klockan snart elva och jag har bara för någon timma sen klivit innanför dörren i vår lägenhet. har varit hemma hos samira hela kvällen och målat om i deras nya lägenhet. vitt vitt vitt vitt! superfint kommer det bli. nu blir det bara att kolla på stockholms båstad skriva klart ett arbete och sen hoppa i säng, det är en lång dag imorgon och behöver ta skolan på allvar nu då betygen sätts om nio veckor, nio ynka veckor - skrämmande.

annars är allting som det ska. kämpar på som vanligt i skolan, nattklubb EGO rullar på, MVG satt i filosofi, vindhem tur på lördag med släkt och vänner... inte bara det utan nu på onsdag hämtar vi ut våra studentmössor - överlycklig!

ett sista inlägg innan läggdags

nu känns det som att klockan börjar bli lite väl mycket för att sitta uppe, känner att kroppen också börjar reagera på trötthet (allting somnar och det kryper i hela kroppen). har suttit uppe för att skriva lite uppsatser som jag tänkte lämna in imorgon och två stycken har blivit klara och en halv lägger jag åt sidan nu för det enda jag gör är att skriva sudda skriva sudda. så ikväll blir det inget mer för nu har jag tänkt att hoppa i säng och sova några timmar innan det är dags för skola imorgon. skola och il piato - smaskens.

som ni också hunnit se så börjar texttypen på rubrikerna, inläggen, menyn och allt att fixa sig. headern ska dock bytas ut till något mer våraktigt och färgglatt men det får bli ett experiment att ta tag i en annan dag. nu somnar jag! höres av imorgon ♥

volontärresan till kenya

i början av året åkte tre artonåriga studenter från nacka enskildas gymnasium till den östra delen av afrika, kenya, för att jobba som volontärer. de skulle utföra sin mest betydelsefulla kurs i gymnasiet – projektarbetet.


- det var redan i början av årskurs ett som jag och klasskamraterna elena martinez och nathalie lundström drömde om att utföra vårt slutprojekt i ett u-land där man kan känna att man gjort skillnad säger jessica nielsen.


tjejerna är 19 år gamla och alla uppväxta i stockholm. nathalie i saltsjöbaden, elena och jessica i en av stockholms förorter, skarpnäck. de alla tre pluggar nu sista året tillsammans på nacka enskilda gymnasium med inriktning sam/ekonomi och lämnar i sommar studentlivet och tar första steget ut vuxenlivet. men för att ha ett fullständigt gymnasiebetyg är projektarbetet en obligatorisk kurs som kräver minst ett G i betyg. kursen tar lång tid och de krävs både tålamod, engagemang och samarbete ifrån varje projektmedlem. höstterminen 2010 var det bestämt, jessica nielsen, nathalie lundström och elena martinez hade bestämt sig för att åka som volontärer till kenya för att med egna ögon få se hur barn lever i mindre bemedlade länder och stötta dom med både handkraft och hjärta. 

- barn ska få vara barn och växa upp i en miljö där trygghet, gemenskap och kärlek finns runtomkring. vi alla tre ville se och lära men också lära ut, därför valde vi att inrikta oss på fotboll då lagsport är ett bra sätt att både känna gemensak, skaffa nya vänner och hitta trygghet bland lagkamraterna då många av barnen var både föräldralösa och hemlösa, säger jessica nielsen.


blev sponsrade med material
nathalie lundströms pappa jens lundström har sedan många år tillbaka varit väldigt insatt i fotboll och jobbar nu aktivt som sportchef för saltsjöbadens IF, där han själv spelat och coachat. precis som tjejerna, brinner jens för att skapa trygghet och stärka folks självkänsla och valde därför att bli en utav tjejernas sponsorer. jens bidrog med fotbollsmaterial som fotbollar, fotbollskor och tröjor som tjejerna sen kunde dela ut på plats. 
 
- när vi anlände till fotbollsfältet för att få träffa barnen och dela ut de sponsringsmaterial som vi hade med oss fylldes vi alla tre av så många blandade känslor som inte går att beskriva. det var en enorm lycka att se barnens uppskattning av dessa tröjor, fotbollar, skor och handskar. man kände sig ganska bortskämd under den stunden, de här var ju egentligen tröjor som skulle slängas, säger nathalie lundström.
innan varje träning tog vi varandra i händerna och tackade gud för möjligheten att få spela fotboll tillsammans, den känslan är häftig och väldigt rörande, säger jessica nielsen.


många intryck att bearbeta
jessica, elena och nathalie hann tillsammans med handledaren messi också besöka slummen i nairobis utkanter.
- redan från början var vi inställda på att slumkvarteren skulle vara fattigt och jobbigt, men det som mötte oss var värre. det låg skräp överallt, de rann smutsigt vatten ur både kranar och längst huskanterna. på marken låg både avföring och gamla matrester och bland allt det där sprang barn omkring barfota. att ha sett allt detta med egna ögon och nu fått en uppfattning om hur illa ställt det kan vara har gjort att vi alla tre blivit fruktansvärt tacksamma över det man har här hemma i sverige och hoppas att den känslan håller i sig, att ingenting är självklart, säger elena, nathalie och jessica.

efter resan har vi alla blivit påverkade vilket har märkts av både i hemmet, i skolan och på jobbet. man är tacksam över ens skolutbildning, över att man har en familj att komma hem till varje dag där det både erbjuds mat, trygghet men också tak över huvudet. saker som inte alltid är självklara i kenya.
- det har varit många intryck som vi alla behövt bearbeta men man känner sig ändå som deras hjälte som varit på plats och stöttat. blir det som planerat åker vi tillbaka i höst och stannar under en längre tid men först ska projektarbetet avslutat. ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger jessica nielsen.



dagens fotografi

gårkvällen på moda


första inlägget

det var inte igår man skrev ett inlägg, känns super wierd. saknar min gamla blogg, alla inlägg/bilder/kommentarer från fina läsare - allt. har fortfarande inte fått något grepp om hur sidan helt plötsligt kunnat bli raderad, har mailat till grundarna av blogg.se och kollat lite med dem men nu är det inget hänga läpp utan istället tar jag nya tag och öppnar den här som ska bli lika bra den minsann.

nu är det blogg designen som behöver fixas till och sen kör vi igång igen. hoppas alla gamla läsare är med mig och för er andra välkommen hit


RSS 2.0